Назначен е управител по ДУК в ЕООД който не е собственика. В ДУ не е уговорено месечно възнаграждение а е записано че заплащането е веднъж годишно според постигнатите резултати. Как трябва да го осигурявам и да попълня Д1? Мисля че осигуровките трябва да са според МОД за дейността. А в Д1 на облагаем доход и нетно възнаграждение нули ли трябва да са за месеците в които няма плащане?
 Благодаря за отговорите. Работата е там, че плащането вече е направено. По този начин са платили няколко фактури като само две от тях са с по-голяма стойност 10000 евро и 8000 евро. Сега се чудя как да ги осчетоводя - дебит Доставчици / кредит  Каса; или да използвам сметка Подотчетни лица, защото някой физически е занесъл парите до там. Държавата е Гърция и имам вносна бележка за вкараните в банката суми.
Здравейте, имаме издадена фактура от контрагент от друга европейска държава за 10000 евро. Мога ли да дам 10000 евро в брой на подотчетно лице, която сума той ще внесе в банковата сметка на  контрагента в съответната държава. Плащането реално ще е по банка но сумата която даваме на подотчетното лице в брой е над 15000 лвеа. Нарушаваме ли Закона за ограничаване на плащанията в брой?
Каква глоба? Ако за м.юли резултата Ви е ДДС за внасяне тя ще се увеличи със ДДС-то по фактурата и ще има лихви за закъсняло плащане.
За лихвите да, но се опасявам от глоба нали съм ощетила бюджета. От друга страна сама уведомявам за грешката... Честно казано не знам
Imam predwid, ce imate w po-malko oscetowodeni prihodi po kasow aparat sled kato tazi faktura e oscetowodena w broj.
Да така е
Явно остава варианта с уведомяването. Дано ме пощадят с глобата :'(
ДДС-то е 108,33 лв, а фактурата вече е осчетоводена в м.7.2012.
Да четох го, но се надявах да има някаква вратичка.
Здравейте, днес открих грешка от м.7,2012г. Фактура за плащане по банков път съм я приспаднала от отчет продажби за месеца (не знам защо съм решила че е платена в брой), в последствие клиента превежда сумата по банка. Сега трябва да коригирам отчет продажби за м. 7 и да увелича сумата му. Мисля, че трябва да подам уведомление в НАП с приложени копия на фактурата, отчета и банковото извлечение и те да направят корекцията, но дали има  вариант корекцията да стане без да уведомявам НАП.
В уведомлението се посочва първия неработен ден, т.е. ако на 15.12 е бил на работа посочвате 16.12 в уведомлението и ще сте в срок. /16.12 трябва да е и в заповедтта за освобождаване/
Благодаря за отговора delphine, но може ли малко повече помощ какви счетоводни записвания трабва да направя за да коригирам финансовия резултат за текущата година като грешката не е счетоводна, за пръв път ми се случва да коригирам и се обърках доста.
Здравейте, при приключване на 2010г., заплатите за м. декември които са начислени но неизплатени съм посочила в увеличение на финансовия резултат. Разбрах че това е грешка. Как мога да я коригирам? Мога ли в ГДД за 2011г. същата сума, която тогава съм дала в увеличение да я дам в намаление и в коя точка? Благодаря.
За пръв път се включвам в този форум и май зададох въпроса  на не подходящото место, затова го копирам и тук.  При ТД на 2 часа от 01.06.2011 г./основния ТД е на 8 часа/ в т. 16 на Д 1 за м. юни попълвам 02282 вярно ли е?
При ТД на 2 часа от 01.06.2011 г./основния ТД е на 8 часа/ в т. 16 на Д 1 за м. юни попълвам 02282 вярно ли е?